ČIŠČENJE PAROM BANJA LUKA

Čišćenje vodenom parom Banja Luka

Jednostavno, biološki čisto i ekološki: Čišćenje parom Banja Luka –  je najprirodniji način čišćenja – a time i idealna alternativa tradicionalnom čišćenju. Mogućnosti primjene su raznovrsne, a para Vam je uz čišćenje od velike koristi i prilikom glačanja i njege tekstila. Tako Vam para štedi dragocjeno vrijeme koje Vam je na raspolaganju za nešto drugo. Što je dakle prirodnije nego snagu pare iskoristiti za male i velike zadaće u kućanstvu?

Kako čišćenje parom olakšava naš život.

Dugo prije nego je čovjek razmišljao o čistoći, na zemlji – u vulkanima i gejzirima – je nastala vodena para. Ipak je tek nakon 1700. vrijeme sazrelo za praktičnu primjenu snage iz vodene pare. Izrazito moderna praktična primjena vodene pare je čišćenje parom.

Zašto je čišćenje parom ekološko?

Sasvim jasno: Čišćenje parom je čišćenje bez kemije. Samo kombinacija snage pare i temperature pare rastvara tvrdokorna onečišćenja te time čini suvišnim sredstva za čišćenje. To čuva našu osnovu za život: vodu, ali i Vaš kućni budžet.

Čišćenje parom rasterećuje prirodu i resurse, ali u još jednom pogledu: Na taj način otpada na primjer zbrinjavanje ambalaže sredstava za čišćenje – kada se podvuče crta, to štedi energiju i sirovine.

Uz to je voda kao para koja čisti izuzetno štedljiva: Već iz jedne litre normalne vode iz vodovoda nastaje otprilike 1700 litara pare! To je dovoljno otprilike za 20-minutno čišćenje parom – dovoljno za kompletno čišćenje nekog manjeg stana. A obzirom da je struja potrebna samo prilikom zagrijavanja, njena se potrošnja također drži u granicama.

Zašto je čišćenje parom zdravije?

Tko parom čisti, taj štiti sebe i svoju obitelj. Jer za razliku od otopina za čišćenje kondenzat pare ne ostavlja za sobom na očišćenoj površini nikakve ostatke koji potencijalno izazivaju alergije. To je osobito važno za malu djecu koja u usta rado stavljaju predmete. S parom će ubuduće biti irelevantne i nezgode zbog pogrešne primjene nekog sredstva za čišćenje, iritacije kože ili drugi zdravstveni problemi zbog supstanci za čišćenje.

I alergičari će odahnuti. Budući da para veže prašinu te time ne dolazi do vrtloženja alergena (grinje iz kućne prašine i njihove izlučevine), osjetno se poboljšava klima prostora. I kao zadnje, ali ne nebitno, fizički napor prilikom čišćenja parom znatno je manji – jer Vi jednostavno puštate da para radi za Vas.